Facebook Twitter Linkedin

Boek Capaciteitsplanning in de zorg

Samen met Bart Berden, Leo Berrevoets en Windi Winasti en diverse andere auteurs heeft PlanMen een belangrijke bijdrage geleverd aan het boek Capaciteitsplanning in de zorg.

Je kunt het boek bestellen. De verkoopprijs bedraagt € 39,95 incl. BTW.  Bestel hier. 

Onder het motto ‘biedt vrijheid binnen heldere kaders’, heeft PlanMen zich geconcentreerd op visie op personeelsplanning.

Onderstaande figuur geeft de onderdelen van een visie op personeelsplanning weer. Deze komen allen aan bod in het boek Capaciteitsplanning in de zorg.

Na het lezen ben je bekend met de onderdelen van een visie op personeelsplanning. Aan de hand van voorbeelden worden de diverse onderdelen uitgelegd. Hierdoor herken je ze meteen. In het boek wordt ook beschreven waaraan je moet voldoen om deze onderdelen goed tot hun recht te laten komen. Eén van de zaken hierbij is een specifieke methodiek waarmee je in jouw organisatie zelf een visie op personeelsplanning kunt opstellen en implementeren. Een visie die professionals in de gezondheidszorg vrijheid biedt binnen heldere kaders.

Redactie:

  • Prof. dr. Bart Berden is voorzitter van de raad van bestuur van het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en hoogleraar “organisatie-ontwikkeling in de zorg” aan de Universiteit van Tilburg.
  • Ir. Leo Berrevoets, technisch bedrijfskundige, is als organisatie adviseur werkzaam bij de adviesgroep Proces Verbetering en Innovatie (PVI) in het Radboudumc te Nijmegen
  • Ir. Windi Winasti, technisch bedrijfskundige en PhD-student, is als organisatie adviseur werkzaam bij de adviesgroep Proces Verbetering en Innovatie (PVI) in het Radboudumc te Nijmegen

PlanMen auteurs:

  • Arjen Boersma BSc, is logistiek ingenieur en in de gezondheidszorg werkzaam als senior organisatieadviseur bij PlanMen
  • Bart van der Wijst is entrepreneur op het vakgebied van workforce management en directeur van PlanMen

Masterclass capaciteitsplanning in de zorg
PlanMen organiseert samen met zorgvisiecongressen een tweedaagse masterclass capaciteitsplanning in de zorg op 7 en 8 juni in Woudschoten hotel en conferentiecentrum. De masterclass is gebaseerd op het boek. Meer informatie, klik hier.