Facebook Twitter Linkedin

Tweede ronde parallelsessies

Bart Meeuwis TeamM

Kunnen autoplanners en autorouteplanners menselijke keuzes nabootsen bij het maken van een dienstroosterplanning en bezoekroute?
(interactief / autoplanning)
Bij het maken van een dienstrooster in de thuiszorg en intramurale zorg wordt met vele zaken rekening gehouden. Dit kunnen zowel harde parameters zijn als de arbeidstijdenwet, de beschikbaarheid, deskundigheid en bekwaamheid van de medewerker. Maar ook voorkeuren voor samenstellingen van teams spelen een rol. Bij het maken van een route in de thuiszorg zijn de complexiteit van de zorgtaken, eistijden voor bepaalde medische handelingen, voorkeurstijden van cliënten en reisafstanden weer belangrijke parameters. Een menselijke planner weet al deze onderdelen te combineren en zo deels met harde en deels met zachte parameters een planning te maken.

In deze interactieve workshop doorloop ik met samen met jou onze systematiek waarmee we kunnen vaststellen welke parameters bepalend zijn en wat het relatieve belang van deze parameters zijn. Wil je meedoen en samen met de andere bezoekers jouw eigen auto(route)planner configureren ?

Configureer uw autorouteplanner en vul de vragenlijst hier in.               Configureer uw autoplanner en vul de vragenlijst hier in.
Bart Meeuwis | klantcase aangeboden door TeamM

Marion Alards Vivium Zorggroep

Op zoek naar de balans in kwaliteit en efficiency in de zorg; ervaringen uit de praktijk.
(Flexibiliteit / Budget / Formatie / Capaciteitsplanning)
Het is altijd een uitdaging om de balans te vinden tussen het bieden van goede kwaliteit van zorg in een gezonde organisatie enerzijds. En anderzijds het efficiënt inzetten van de beschikbare zorguren bij een krapper wordende arbeidsmarkt voor hoger opgeleid zorgpersoneel. Hoe verdeel je de beschikbare uren en het bevoegde zorgpersoneel over de dag? En hoe laat je dit aanbod aansluiten bij de zorgvraag? Hoe zorg je dat je voldoende flexibiliteit inbouwt in je organisatie zodat je niet-productieve (bruto) uren kunt opvangen? Marion deelt haar ervaringen in deze sessie, zodat je hiermee wellicht zelf aan de slag kunt.
Marion Alards | Vivium Zorggroep
 

Nationale Nederlanden PlanMen WFM congres

Backoffice planning   
(Back Office / Tooling / Efficiëntie)
Trends in de markt laten zien dat Backoffice-achtige afdelingen steeds belangrijker worden binnen een klantenservice organisatie. Maar waarom zou je Backoffice willen plannen? Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Waar loop je tegen aan? Allemaal vragen die we in deze sessie de revue laten passeren. In een interactieve sessie nemen we je mee in een lopend traject binnen Nationale Nederlanden en willen we graag inhoudelijk met je sparren hoe het WFM proces toegepast kan worden in een Backoffice.
Dirk-Jan van Barneveld en Gert Bruinink| Nationale Nederlanden en PlanMen

Rob de Graaf lean PlanMen WFM congres

Succesvol op reis! Op zoek naar een ideale cultuur
(Lean en WFM)
Wat kunnen we leren van elkaar? Maar hoe vaak kijken we eigenlijk in elkaars keuken? Wordt in jouw organisatie ook steeds opnieuw het wiel uitgevonden? Veranderen is innoveren, maar waarom kijken we dan niet bij de buren? Door op bezoek te gaan bij andere bedrijven kun je voorkomen dat je fouten maakt in de planning van capaciteit, bedrijfsvoering of andere zaken die andere bedrijven al een keer hebben meegemaakt. Je hoeft niet naar een concurrent te gaan en alle innovatie te kopiëren en in je eigen organisatie uit te voeren. Het bezoeken van een bedrijf in een totaal andere sector kan juist zorgen voor de inspiratie die jij nodig hebt om in je eigen organisatie aan de slag te gaan.

Laat je inspireren en kijk wat je kunt leren van anderen en ga mee op reis naar de zorg, Toyota, SEW eurodrive en vele andere bedrijven. En ervaar wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben.
Rob de Graaf | Leanonderwijs

Havensteder Injixo PlanMen WFM congres

Personeelsplanning bij Havensteder
(strategie / tools / klanttevredenheid)
Welke uitdagingen komen er kijken bij een klantenservice afdeling van een grote woningcorporatie. Havensteder is een Rotterdamse woningcorporatie met ongeveer45.000 verhuureenheden.

Havensteder wil graag haar klanten goed van dienst zijn en zet daarom fors in op techniek en ontwikkelingen. Daarbij zijn nieuwe media (Whatsapp en Chat), maar ook de overage social media onderdeel van de klantkanalen. Om deze kanalen goed te kunnen bemensen is Havensteder begonnen met het implementeren van een WFM tool. In deze presentatie nemen we jullie graag mee in de uitdagingen die we tegenkomen bij een klantenservice afdeling anno 2017.
Nanda Willemse, Lars Hollartz en Joeri van Broekhoven | Havensteder (klantcase aangeboden door Injixo)

UEAFA PlanMen WFM congres

Plannen voor open doel
(wet- en regelgeving /| flexibiliteit / event planning)
Van 16 juli t/m 6 augustus 2017 vindt UEFA Women’s Euro 2017 (WEURO 2017) in Nederland plaats. Verspreid over de speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zullen 1730 vrijwilligers onderdeel uitmaken van deze organisatie. Adecco Nederland is verantwoordelijk voor de organisatie om deze groep vrijwilligers samen met de KNVB in te zetten op werkplekken bij stadions, vliegvelden, fanzones en hotels.

Vrijwilligers zijn van enorm belang om WEURO 2017 tot een succes te maken. De match met Adecco hierin is van onschatbare waarde. Daarom zijn we erg blij dat een ervaren partner als Adecco ons hierbij de helpende hand biedt”, aldus Bert van Oostveen, toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017.
Graag nemen we jullie mee in de voorbereiding en uitrol van dit fantastische evenement.
Annemarie van der Horst | WEURO2017 (klantcase aangeboden door Planbition)

Jorien PlanMen WFM congres

WFM analyse in je organisatie.
(Analyse / advies / business case)
Je hebt problemen met je rooster. Op papier lijkt alles in orde, en toch worden er elke maand op het laatste moment uitzendkrachten ingevlogen. Of je managers en je planners klagen over de samenwerking, hoe moet je dit nu verbeteren? Om deze en andere WFM gerelateerde vragen te beantwoorden is het vaak nodig naar het grotere plaatje te kijken. Maar wat is het grotere plaatje en hoe zorg je snel voor een compleet overzicht zodat je de juiste verbeteringen kunt doorvoeren?
Jorien van den Heuvel | PlanMen

Ric Kosiba Genesys PlanMen WFM congres 2017

What-If, Cost Versus Service, and Variance Analysis
(Analyse / Rapportage / Advies / Tactiek)
• What-if Analysis: There is one proposal (or fifty) to change the way the contact center operation changes. What will happen to our cost or our service if we make these changes?
• Sensitivity Analysis: What is the trade-off between cost and service? What should we spend to hit our service targets?
• Variance Analysis: What in the world happened last month to our service and what was the cause? How do we fix this?
Ric Kosiba (klantcase aangeboden door Genesys)

Ger Koedam PlanMen WFM congres

Snel en efficiënter plannen bij de Nationale Postcode Loterij.
(tool / strategie / goede doelen / cc)
De Nationale Postcodeloterij steunt met de verkoop van loten al sinds jaar en dag goede doelen in Nederland. Om het klantcontact in goede banen te leiden, beschikt Nationale Postcode Loterij in Amsterdam over een contactcenter met zo’n 200 medewerkers. Nationale Postcode Loterij was al langere tijd op zoek naar een moderne tool waarmee de medewerkers hun rooster kunnen inzien, beheren en plannen. En dat alles met behulp van de eigen telefoon van de medewerker. Nationale Postcode Loterij heeft gekozen voor Apptime, een simpele app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Wilt u weten waarom Nationale Postcode Loterij voor Apptime heeft gekozen? Bezoek dan de sessie tijdens het PlanMen WFM congres.
Ger Koedam | Postcode Loterij (klantcase aangeboden door Pegamento)

Bas Cooke en Stephan van de Kerkhof PlanMen Workforce Intelligence WFM congres

Bepaal de koers met Workforce Intelligence
(analyse / workforce intelligence / sturing)
In het vakgebied van Workforce Management zien we dat de strategische planning onze koers bepaald. Maar hoe richten we ons op een koers die niet zichtbaar of tastbaar is? 

Eeuwenlang zijn we al bezig met koersbepaling in de scheepvaart. Als je kijkt naar de geschiedenis zie je dat koersbepaling ook daar zijn ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar we eerst alleen langs de kust konden varen zonder dat we verloren waren aan de zee, zijn we ons gaan richten op het maken van kaarten (het vast leggen van historische gegevens). We gebruikten de sterrenhemel voor oriëntatie en als ijkpunt voor onze hulpmiddelen. Door te weten waar we ons bevinden in de tijd, kunnen we via de sterren bepalen waar we op zee zijn. Door te weten waar we eerder waren kunnen we een lijn uitzetten naar waar we naar toe willen gaan. 

Het wordt tijd dat we onze kaarten en doelen in WFM scherper maken door de juiste gegevens met elkaar te vergelijken. Doordat we onze “kaarten” verrijken kunnen we laten zien welke obstakels er in de nabije toekomst verschijnen op onze koers. Door gegevens geautomatiseerd te verwerken en moderne middelen in te zetten bij analyse, wordt het steeds sneller mogelijk om bij te sturen als er afwijkingen ontstaan.

Wij van PlanMen zien hier de meerwaarde ontstaan van Data Science en predictive analytics in WFM. Dat zijn de moderne kaartenmakers in ons WFM-proces.
Bas Cooke, Stephan van de Kerkhof | PlanMen
Pieter Bot | ProAnalytics

Ernst van Apeldoorn zelforganisatie

WFM in zelforganiserende teams, lessons learned
(zelforganisatie, strategie, lessons learned)
In veel organisaties wordt zelforganisatie ingevoerd. Tegelijkertijd vindt vaak de omslag naar vraaggericht plannen en roosteren plaats, inclusief implementatie van een boosterapplicatie en alle organisatieveranderingen die een responsieve organisatie in deze tijd ook nog wil / moet doorvoeren.

Hiervan zijn succesvolle en minder succesvolle voorbeelden te geven. Vanuit deze voorbeelden worden de lessons Learned gedeeld.
Ernst van Apeldoorn | interim- en projectmanager in de ouderenzorg (klantcase aangeboden door Monaco)

Verint PlanMen WFM congres

Stof de WFO-gedachte af! Doe mee aan de discussie.
(strategie, WFO)|
In de omgeving van het klantcontactcenter veranderen de taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de afdelingen WFM en QM. Doorgaans is er een uitvoerende, taakgerichte focus waarbij het daadwerkelijke doel, klantcontact met visie, naar de achtergrond is verdwenen. De kracht van de WFO-gedachte, Workforce Optimization, maakt dat beide afdelingen gaan samenwerken of zelfs één afdeling worden. Het klantcontact wordt daarbij het uitgangspunt bij alles wat zij doen.  Dit stelt hen in staat om alle veranderingen als één bepalende en sturende entiteit het hoofd te bieden. Deze sessie is interactief en zit vol met kennis-give-aways!
Sander Kril & Jeffrey Haringa | klantcase aangeboden door Verint

Randstad Calabrio PlanMen WFM congres

Efficiënte inzet workforce over meerdere contact kanalen
(efficiency, ccc WFM)
Randstad Teams@ work handelt voor meerdere klanten, het klant contact af over verschillende kanalen waaronder Social Media. In deze sessie wordt inzicht geboden in de eisen en uitdagingen die dit zich meebrengt op het gebied van planning, agentprofielen en resource management.
Martijn Koelewijn en Vincent Cornelissen | Randstad (klantcase aangeboden door Calabrio)

Ingrid Vente HetRooster PlanMen WFM congres

Online zelfroosteren bij het Centraal Museum
(Advies, besparing)
Welke tijdsbesparing behaal je met online zelfroosteren? Wat gebeurt er als je de verantwoordelijkheid voor het rooster van de rooster-coördinator naar de vrijwilliger zelf verschuift? Geef meer vrijheid, en krijg meer verantwoordelijkheid. In deze sessie hoor je van Het Rooster en het Centraal Museum Utrecht hoeveel winst er gehaald is.
Ingrid Vente | Centraal Museum Utrecht

Lean six sigma PlanMen WFM congres

Geen Lean Sigma zonder goede Visualisatie. Cygnific Lean experience.
(Strategie / Lean)
Visual Management gaat hand in hand met Lean Six Sigma. Het heeft tot doel het verbeteren van prestaties met behulp van duidelijke in het opspringende visuele middelen. Bij Cygnific staat het contactcenter proces centraal. Verbinding is de sleutel. Wat wij als Texas Digital Europe hierin betekenen, is dat elk systeem een back-end heeft met specifieke gegevens die voor iedereen bewerkt en visueel consistent aantrekkelijk en zichtbaar gemaakt moeten worden: van management en afdelingen tot medewerkers. Geen Lean Sigma zonder goede Visualisatie. Cygnific deelt recente ervaringen.
Cornelis Bonnet  | Texas Digital Systems Europe BV
Nathalie Lachaise | Cygnific Sales & Service Centre

Flex-Appeal PlanMen

Hogere workforce engagement 
De heilige graal als het gaat om het verloop van personeel te verlagen en zaken als klanttevredenheid en productiviteit een boost te geven. Er zijn echter maar weinig bedrijven die snappen wat er daadwerkelijk bijdraagt aan een hogere betrokkenheid van de nieuwe generatie medewerkers. In deze sessie neemt een ex-vakkenvuller en tevens millennial je mee door de medewerkers experience. Samen bekijken we, vanuit het oogpunt van de medewerker, hoe een bedrijf concreet stappen kan maken om de betrokkenheid te verhogen.
Ruben Wieman | Founder | Flexappeal

Terug naar dagprogramma