Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij de Kerstvrouw

De schijf van zes is voor planningsprofessionals het fundament voor personeelsplanning. Nieuwsgierig als ik ben, reis ik voor de rubriek “Achter op de fiets bij…..” stad en land af. Ik vraag bekende Nederlanders hoe de schijf van zes van invloed is op hun planning.

Met Kerstmis voor de deur, merk ik dat heel Nederland in een andere modus raakt. Het is een soort gemoedstoestand die de balans houdt tussen gezelligheid en complete planverkramptheid. Want ja, het werk moet af voor de Kerstvakantie. En eten we Eerste Kerstdag bij jouw ouders of bij mijn familie? En wat gaan we koken? Wie kookt er?! 

Als ik die stress om me heen bekijk, leun ik graag eens achterover om te filosoferen over het feit dat het ook anders kan. Ik bedoel, neem Robert ten Brink met z’n All You Need Is Love. Dat is pas planning. Al die mensen van over de hele wereld die worden ingevlogen om Kerst te vieren bij geliefden. Allemaal op tijd.

En dan de hele operatie om alle Kerstcadeaus tijdig af te leveren bij ons allemaal. Dat gaat al jaren op een uiterst efficiënte manier door de lucht. Klimaatneutraal, dat dan weer wel. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar de kunst van het plannen. Dus wilde ik wel eens met de expert op kerstplanning spreken. Gelukkig hoefde ik voor dit interview niet af te reizen naar het koude Rovaniemi. Ik kon gewoon op mijn fiets naar ons kantoor in Doorn. Want de Kerstvrouw kwam bij mij op bezoek.

Elk jaar weer de reis vanuit het Finse Lapland de wereld over, waar begin je met de planning?
Ach Mark, ik doe dit werk al sinds 1809. Inmiddels kun je wel stellen dat mijn team goed op elkaar is ingespeeld. Mijn kleine helpers beginnen al met de vele voorbereidingen daags na Kerstmis. En gedurende het jaar houden we natuurlijk bij wie er een cadeau verdient en wie niet. We hebben een goede relatie met de verschillende (r)etailers, dus kunnen we op het laatste moment bestellen. 

Dat klinkt wel heel erg Lean.
Dat klopt. Ons hele proces hebben we Lean ingericht. Van het inpakken van de cadeaus tot het inladen in de arrenslee. We hebben overal de verspilling uitgehaald. Het grappige is dat een grote automobielproducent nog altijd claimt dat zij het Lean-proces hebben uitgevonden. Maar ik weet wel beter. 

En op Kerstavond moet alles worden bezorgd. Hoe zorgen jullie voor de meest logische route?
We maken gebruik van een hypermodern transportmiddel. Uitgevoerd met een extra grote laadruimte en wel met 9 RK.

9 RK?!
Jazeker, 9 rendierenkracht. Je weet wel, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen en natuurlijk Rudolph. Een fantastisch team. Maar we maken elk jaar een andere route. Het zou oneerlijk zijn om de cadeaus af te leveren op alfabetische volgorde. Dus we rouleren. En omdat we op sterrenstof vliegen, hoeven we geen rekening te houden met de windrichting. Rendieren zijn trouwens geen gewoontedieren. Dus mocht er tijdens de vlucht een koerswijziging nodig zijn, dan kan dat altijd. Het is en blijft belangrijk om te acteren op ontwikkelingen.

Wat is het beste advies dat je aan onze kijkers kunt meegeven?
Wees het hele jaar tegen elkaar zoals we nu met Kerst doen. Toon eens wat vaker oprechte interesse in je collega’s. We hoeven heus geen jaar te wachten om dan twee dagen verdraagzaam te zijn tegen elkaar. Laten we afspreken dat we in 2018, 365 Kerstdagen hebben met elkaar. Dan gaat het maken van een planning ook echt makkelijker.