WFM Procesanalyse

Goed workforce management is afhankelijk van de kennis en kunde van planners en de juiste inrichting van processen en techniek. Binnen de procesanalyse van PlanMen worden de WFM-processen en werkwijzen onderzocht binnen de organisatie, kijkend naar de werkstromen tussen de verschillende actoren onderling en in relatie tot de gebruikte tools, technieken en methodieken.

Succesvol WFM valt of staat met een goed ingericht WFM-proces. PlanMen hanteert voor dit totale proces de Planningsschijf van Zes. Aan de hand van zes stappen wordt gekeken naar de huidige werkwijze, communicatie en tooling binnen jouw organisatie.

De procesanalyse wordt op zichzelf staand of als vervolg op een PlanMen QuickScan uitgevoerd. Als aanvulling op de procesanalyse wordt vaak ook een informatieanalyse uitgevoerd.

Het resultaat van de procesanalyse is een onderzoeks- en adviesrapport dat als leidraad kan worden gebruikt om (gefaseerd) verbeteringen binnen workforce management door te voeren. PlanMen kan de klant na de procesanalyse ondersteunen met WFM procesoptimalisatie, waarbij het begeleiden van verandermanagement wordt aanbevolen.

PlanMen zoekt de optimale balans tussen klant- en medewerkerstevredenheid binnen een gezonde bedrijfsvoering. 

Praktische informatie

Oplossingen:

Consultancy

Thema's:

WFM Algemeen

Meer weten?

Bart van der Wijst
Naar contactformulier