Workshop "Spelen met zelfroosteren"

Zelfroosteren

Zelfroosteren is een trend binnen Workforce Management. Is zelfroosteren echter geschikt als methodiek binnen jouw organisatie? Of alleen voor specifieke afdelingen/teams? Wat is de beste route om het in te voeren? Met de workshop  “Spelen met Zelfroosteren” maak je middels “serious gaming” kennis met zelfroosteren.

Zelfroosteren is één van de manieren om de planning te regelen. Bij het zelfroosteren wordt er op een flexibele wijze omgesprongen met bezettingseisen (het werk) en kunnen medewerkers invloed uitoefenen op het rooster zodat zij werk-privé goed af kunnen stemmen. Werken wanneer er werk is en wanneer de medewerker het wil. Zelfroosteren wordt steeds meer toegepast in de decentralisering van de bedrijfsvoering, denk aan zelfsturing en/of zelf organiseren.

Het succes van zelfroosteren hangt af van diverse factoren en is zeker niet altijd de beste oplossing voor elke organisatie.

Het spel

In de workshop “Spelen met zelfroosteren” wordt duidelijk gemaakt wat zelfroosteren nu precies inhoudt, wat de voordelen zijn en wat de succesfactoren zijn. Middels de theorie, oefeningen en de interactie binnen het spel “Spelen met Zelfroosteren” in de groep, wordt onder meer duidelijk welke aanvliegroute er passend is om zelfroosteren te introduceren. Het Zelfroosterspel wordt gespeeld in teams. Over het algemeen in dezelfde team- of afdelingssamenstelling als in de praktijk.

Praktische informatie

Oplossingen:

Consultancy

Consultancy thema's:

Zelfsturing / zelfroosteren

Meer weten?

Inge van Oudheusden
Naar contactformulier