Facebook Twitter Linkedin

Rijnland Praktijk Festival 2018

Honderden Rijnlanders wisselen hun praktijkervaring uit op dinsdag 24 april. Dan vindt het grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland plaats op Campus Zonheuvel in Doorn. Boordevol voorbeelden van Rijnlands denken en doen uit zorg, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en sociaal domein. De kaartverkoop is gestart. Als je er bij wilt zijn, ga dan meteen naar de website.

Praktijk
Dit festival gaat dus niet over missie, visie en kernwaarden of andere thema’s en wijsheden die door goeroes en experts vanaf een podium worden verkondigd.

Op dit festival maak je contacten en deel je kennis met vakmensen en professionals die ervaring hebben met zelforganiseren. Volop praktijkvoorbeelden van mooie Rijnlandse ondernemers.

Festival
Een leerzame dag, in een levendige omgeving op een mooi landgoed met veel activiteiten. Zowel om te ervaring als aan mee te doen. Ervaar bijvoorbeeld zelf de methode van Wim Hofman, bekend als The Iceman, help de bekende drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) bij het samenstellen van een nieuw percussie-ensemble. Ontdek het geheim van een geleidehond, de ‘çircles of life’ van het landgoed of de mogelijkheden van drones en robots.

Verder vind je diverse cases en voorbeelden uit alle sectoren: zorg, onderwijs, lagere- en landelijke overheid en bedrijfsleven. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje in de keuken te nemen van een organisatie met een heel ander doel, maar misschien met verrassende oplossingen voor situaties en problemen waar je zelf tegenaan loopt.

PlanMen vervult deze dag ook een case; Benut je potentieel
Welke verantwoordelijkheden leg je binnen een zelfsturend team en welke niet? Welk roosterbeleid spreek je met elkaar af? Wie doet de operationele dagsturing? En hoe zit het met de capaciteitsplanningen van de zelfsturende teams?

Savant Zorg, een zorgorganisatie voor thuis- en verpleegzorg in en om Helmond, komt samen met adviesbureau PlanMen vertellen over de ervaringen met het invoeren van zelfsturende teams en de manier van roosterplanning die wordt gehanteerd.


Voor wie
Verandering komt niet tot stand door alleen zelfsturende teams in te stellen. De gehele organisatie moet er achter staan en meegaan, van HR tot IT en van Controlling tot Communicatie. Een dag dus voor iedereen, vanuit alle hoeken en gaten van de organisatie. Kom samen, vindt wat je nodig hebt om te schitteren en rij samen terug.

Lees meer over Rijnland Praktijk Festival 2018>>

Terug naar het overzicht