Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij Tim Coronel

Voor deze editie ging Mark achter op de fiets bij Tim Coronel.

Racen is hot op dit moment. In elke sport waar één van “onze” sporters succes behaald, blinken we dan uit als meest fanatieke supporter. Toch is wat er op dit moment gebeurt in de autosport anders. Na drie klinkende overwinningen in de koningsklasse F1, is Max Verstappen een ware held geworden. En niet geheel onterecht. Ook buiten de baan gaat men volledig op in het racen.  

Vanaf de bank thuis en als planningsprofessional natuurlijk leidend aan beroepsdeformatie, bekijk ik de verrichtingen toch anders. Ik vraag me simpelweg af wat het geheim is van het winnen van een dergelijke race. Is het niet gewoon één grote planningscyclus die zich afspeelt over het raceweekend? 

Zou elke planningsprofessional dan ook een goede F1 coureur zijn? In elk geval een goede teambaas, zou ik zeggen. Maar goed, zoals ik al zei ben ik niet geheel onbevooroordeeld. Dus heb ik mij laten informeren over de parallellen tussen planning en racen. En wie kan dat nou beter dan Tim Coronel (1972)? Zelf schreef hij meerdere kampioenschappen op zijn naam, waaronder de Dakar Rally’s van 2016 en 2017 in de Solo Class. Ik zocht hem op in het kartcentrum in Huizen. 

Lees het complete interview met Tim Coronel.

Terug naar het overzicht