Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij Loek Peters

Voor deze editie ging Mark achter op de fiets bij Loek Peters.

De schijf van zes is voor planningsprofessionals het fundament voor personeelsplanning. Nieuwsgierig als ik ben, reis ik voor de rubriek “Achter op de fiets bij…..” stad en land af. Ik vraag bekende Nederlanders hoe de schijf van zes van invloed is op hun planning.

Ik ben gek op spannende tv-series. Mijn Netflix abonnement heeft z’n geld al meer dan opgebracht. Maar mijn absolute favoriet komt toch gewoon van Hollandse bodem; Penoza. Deze serie gaf de kijker een inkijk in het reilen en zeilen van een Amsterdamse onderwereldfamilie. 

Mijn persoonlijke favoriet was Berry, ook wel de kale genoemd. Een crimineel van de oude stempel. Want werk gaat voor het meisje. Hij lost voor de grote criminelen het vuile werk op. Maar aan de andere kant toont hij vaderlijke liefde voor de dochter van z’n baas. Misschien is het juist die inslag van een ruwe bolster met een blanke pit die hem zo interessant maakt. Deze rol wordt op een fantastische manier vertolkt door Loek Peters (1974). We kennen hem onder andere van rollen in A’dam en E.V.A. en als stem van de Opel-commercials.

Ondanks dat ik weet dat Berry maar een rol is, merkte ik toch dat ik een tikkeltje nerveus werd toen ik hem zag zitten in het restaurant. Hij zat achter in de hoek en wenkte me met een knik. “Hier kunnen we lekker ongestoord praten. En zo zie ik wie er de deur binnenkomt.” Instinctief bedacht ik me dat ik m’n fel rode jasje beter meteen kon uittrekken. Anders vallen we zo op………..

Lees het complete interview met Loek Peters.>>

Terug naar het overzicht