Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij.... Heleen de Geest

Voor deze editie ging ik op bezoek bij Heleen de Geest, mijn favoriete filelezer van de ANWB.

Nieuwsgierig als we zijn, reizen we voor de rubriek “Achter op de fiets bij….” stad en land af. Aan bekende Nederlanders vragen we hoe de schijf van zes van invloed is op hun planning.

Ik heb enkele mensen in mijn omgeving waar ik altijd van op aan kan. Zij zijn mijn bakens in mijn dagelijks bestaan. Bij hen weet ik wat ik kan verwachten en ze helpen me verder. Zo is er de kapster op de hoek. Die zorgt ervoor dat ik altijd bij ben met de laatste roddels uit de straat. Dat voorkomt ongemakkelijke situaties bij de buurt bbq. En zo zijn er nog een aantal. Maar één van de belangrijkste steunpilaren is toch wel Heleen de Geest (1972). Mijn favoriete filelezer van de ANWB. Zij zorgt ervoor dat ik geen onnodige vertraging oploop. En soms………, soms ga ik bewust in de file staan om haar zwoele stem te horen. Maar zolang de kapster van de hoek dat niet weet, is het een goed bewaard geheim.

Maar ik was inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar Heleen en haar collega’s. Hoe krijgen zij het toch voor elkaar om dag in dag uit de files voorspellen. Is dat ook een kwestie van een goede forecast maken? En hoe ziet het er dan uit? Is het een grote studio? Of meer een control room uit een science fiction film. Met allemaal wallboards en satellietbeelden?

Daarnaast vond ik het toch ook wel een keer tijd worden om Heleen te bedanken voor al die jaren. Dus trok ik met een fles champagne onder de snelbinder naar Den Haag. Naar de branchevereniging van mijn beroepsgroep; de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond.

Lees het hele interview

Terug naar het overzicht