Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij Frans Duijts

Voor deze editie zat Mark achter op de fiets bij Frans Duijts.

De schijf van zes is voor planningsprofessionals het fundament voor personeelsplanning. Nieuwsgierig als ik ben, reis ik voor de rubriek “Achter op de fiets bij…..” stad en land af. Ik vraag bekende Nederlanders hoe de schijf van zes van invloed is op hun planning.

De lente en zomer maanden hebben een positief effect op mijn humeur. En als ik om me heen kijk, ben ik niet de enige die er baat bij heeft. Alles gaat net even wat makkelijker en vooral gezelliger. Of dit nu op het werk is of gewoon thuis. Natuurlijk helpen de BBQ’s her en der hier ook aan mee. Dat maandelijkse werkoverleg op kantoor heeft toch een andere dimensie als je samen staat te koken met een verkoelend biertje of rosétje erbij. En die buurman is toch een stuk minder irritant gezelliger als hij een vleestang vasthoudt in plaats van z’n klustang.

Goed eten en drinken zijn vanzelfsprekende ingrediënten voor een geslaagde BBQ. Iemand die met de BBQ kan werken, draagt ook bij tot een succes. Maar veel mensen vergeten het allerbelangrijkste onderdeel van de BBQ. Muziek! Dat kan het maken of breken. Want de smaak voor het eten tussen mensen kent al veel verschillen, laat staan de muzieksmaak. Want wat doe jij? Zet je jouw eigen favoriete muziek op of kies je voor een playlist op Spotify? Of laat je de gasten zelf steeds een nieuw nummer opzetten? Dan is één ding zeker, de samenhang ontbreekt. En voor je het weet zijn jouw BBQ én je sfeer beiden uitgewerkt.

Nu ik er zo over nadenk, is muziek toch wel een bijzonder onderwerp. Ja, het is persoonlijk en toch hebben we er allemaal wat mee. Soms zijn we het roerend met elkaar eens en blijkt een liedje een hit te zijn. Maar dan schuilt het gevaar dat het van een hit soepel doordraait naar de categorie goud maar fout. Waar zit dan het geheim van een goed liedje in? Zijn er ingrediënten die een hit kunnen maken? Net zoals er ingrediënten in een marinade zitten die je BBQ tot een succes kunnen maken.

Nu ken ik iemand die zowel van BBQ-en houdt en ook weet wat een hit is. Hij is de enige Nederlander die fans heeft weten te maken met “Lieveling” “Jij denkt maar dat je alles mag”. De keren dat ik zelf lieveling, jij denkt maar dat je alles mag thuis zei, resulteerde bij mij juist in een bezoek aan de plaatselijke bloemist. Ik nodigde mezelf uit voor een goed gesprek en dito BBQ bij Frans Duijts (1979).

Lees het complete interview met Frans Duijts>>

Terug naar het overzicht