Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij de Schippers van de Kameleon

Voor deze editie ging mark achter op de fiets bij de Schippers van de Kameleon.

De zomer is voor veel workforce management professionals een moment van rust en bezinning. Terugkijken en bedenken wat er beter zou kunnen. Uiteraard wordt dit in een verbeterplan gegoten en bij terugkeer op de werkplek direct geïmplementeerd. En er is een grote groep workforce management professionals die gewoon lekker de boel de boel laten en volop genieten van de welverdiende vakantie. Even gewoon ongegeneerd lekker niks doen. En dan is er één vakidioot die z’n vakantie besteed aan het bevragen van bekender Nederlanders over planning. 

Maar als het dan toch zomer is, dan moet je op z’n minst iemand hebben met een leuk verhaal én een boot. De Volvo Ocean race leek een optie, maar helaas bleken mijn fietskuiten geen zeebenen te zijn. Dus zocht ik het maar dichter bij huis. De Sneekweek heeft al jaren mijn interesse. En ik kende nog een tweeling uit die contreien, Hielke en Sietse Klinkhamer.

Dit duo maakte de grootste avonturen mee in hun boeken. Bovendien zijn er twee speelfilms van gemaakt. Dat was al weer in 2003. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een serie. Ik was altijd jaloers op deze tweeling. Het leek altijd alsof zij met het grootste gemak de wildste avonturen beleefden. En het mooiste was, het liep altijd goed af. Is dat dan puur toeval of is het echt goed plannen?

Lees het complete interview van de Schippers van de Kameleon.

Terug naar het overzicht