Facebook Twitter Linkedin

Achter op de fiets bij de Kerstvrouw

Voor deze editie ging Mark achter op de fiets bij de Kerstvrouw.

Met de Kerst voor de deur, merk ik dat heel Nederland in een andere modus raakt. Het is een soort gemoedstoestand die de balans houdt tussen gezelligheid en complete planverkramptheid. Want ja, het werk moet af voor de Kerstvakantie. En eten we Eerste Kerstdag bij jouw ouders of bij mijn familie? En wat gaan we koken? Wie kookt er?! 

Als ik die stress om me heen bekijk, leun ik graag eens achterover om te filosoferen over het feit dat het ook anders kan. Ik bedoel, neem Robert ten Brink met z’n All You Need Is Love. Dat is pas planning. Al die mensen van over de hele wereld die worden ingevlogen om Kerst te vieren bij geliefden. Allemaal op tijd.

En dan de hele operatie om alle Kerstcadeaus tijdig af te leveren bij ons allemaal. Dat gaat al jaren op een uiterst efficiënte manier door de lucht. Klimaatneutraal, dat dan weer wel. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar de kunst van het plannen. Dus wilde ik wel eens met de expert op kerstplanning spreken. Gelukkig hoefde ik voor dit interview niet af te reizen naar het koude Rovaniemi. Ik kon gewoon op mijn fiets naar ons kantoor in Doorn. Want de Kerstvrouw kwam bij mij op bezoek.

Lees het complete interview met de Kerstvrouw.

Terug naar het overzicht