WFM-Volwassenheidsmodel

Om structureel het potentieel beter te benutten, zijn opdrachtgevers steeds vaker op zoek naar een partner die zich committeert aan borging en verbetering van het workforce management en daarvoor voor een langere periode betrokken is bij de organisatie. Het door PlanMen ontwikkelde WFM volwassenheidsmodel helpt hierbij.

Om organisaties te helpen haar doelen te behalen, heeft PlanMen het WFM volwassenheidsmodel ontwikkeld, losjes gebaseerd op het Capability Maturity Model (CMM). In dit model zijn er verschillende stadia van workforce management waarin een opdrachtgever zich bevindt. Dit model loopt van ad hoc plannen zonder duidelijke processen naar het systematisch optimaliseren van WFM processen tot en met Business Process Outsourcing.

Bij ieder stadium van het volwassenheidsmodel hoort een eigen set aan oplossingen. Dat kunnen oplossingen zijn op het gebied van techniek en software, maar ook het optimaliseren van processen of het begeleiden van een gedragsverandering. Aan de hand van het model kunnen organisaties gericht de stap naar een hoger niveau maken. Het helpt om doelen expliciet te maken en inzichtelijk te maken hoe realistisch en haalbaar die doelen zijn.

Een opdrachtgever die bijvoorbeeld al gestandaardiseerde oplossingen heeft, helpen we met het maken van de volgende stap met Workforce Intelligence oplossingen. En een opdrachtgever die nog ad hoc plant en roostert, helpen we met Workforce Routines oplossingen.

Download Workforce Management Volwassenheidsmodel

  Voornaam *

  Achternaam *

  Branche *

  Functiegebied *

  Functieniveau *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail * (zakelijk adres)


  Meer weten?

  Bart van der Wijst
  Naar contactformulier
  Workforce management volwassenheidsmodel 2020-11-11T15:48:02+01:00
  PlanMen https://www.planmen.com

  Het WFM volwassenheidsmodel brengt het WFM-niveau in kaart in vijf tredes, van ad hoc plannen zonder duidelijke processen tot Business Process Outsourcing.