Jaarurensystematiek

Met jaarurensystematiek (JUS) zorg je ervoor dat jouw vaste formatie flexibeler wordt ingezet met de juiste inzet van de jaarurensystematiek. Het gebruik van de JUS is een effectief middel, maar in de praktijk lastig te implementeren.

Met de jaarurensystematiek (JUS) zijn werktijd, vrije tijd en verlof in balans en op maat te plannen. Een jaarurensystematiek gaat uit van een totaal aantal werkuren op jaarbasis. In overleg met je werkgever wordt je arbeidspatroon bepaald. Dit overleg vindt tenminste jaarlijks plaats en is gericht op het bereiken van overeenstemming. De spreiding van het aantal te werken uren over het jaar leidt tot een evenwichtig arbeidspatroon. In het arbeidspatroon zijn zowel de te werken uren als de geclusterde vrije tijd duidelijk herkenbaar. Het overeengekomen arbeidspatroon kan in overleg tussentijds worden aangepast. Concreet inplannen blijft gewoon plaatsvinden via het bekende rooster.

Meer weten?

Jorien van den Heuvel
Naar contactformulier
Jaarurensystematiek JUS 2020-07-14T15:46:53+02:00
PlanMen https://www.planmen.com

Door de juiste inzet van de Jaarurensystematiek zijn werktijd, vrije tijd en verlof in balans en op maat in een rooster te plannen.