Facebook Twitter Linkedin

Blog: Met SMART data meerwaarde voor u en uw klanten

Big data, dat is meer dan een hype, meer dan grote woorden voor het omschrijven van veel informatie. Welke waardevolle informatie levert big data nu eigenlijk op?

Met dit artikel willen we mensen triggeren hoe je binnen je eigen organisatie snel een waardevol resultaat kunt laten zien. Jasper de Vries, werkzaam bij SOS International, neemt in dit artikel zijn eigen aanpak bij deze organisatie als uitgangspunt. (SOS International biedt wereldwijd 365 dagen per jaar, 24 uur per dag hulp aan ruim 11 miljoen verzekerden.)

Big data speelt al een veel grotere rol dan menigeen beseft. De zelf rijdende auto van Google is geen auto-, maar een dataproject. Hij kan zo rijden doordat hij over alle belangrijke informatie kan beschikken.

Data zijn geen doel op zich
Je kunt tot in detail inzoomen op de data, om te beoordelen of je moet ingrijpen. Data is geen doel op zich. Het gaat erom wat je er mee doet.

Service-innovaties
De eerste stap bij SOS International was erop gericht om op een overzichtelijke manier bestaande data te ontsluiten. Daarna bedachten ze een extra dienst. Ze konden verzekeraars en hun uitgaven benchmarken. (met elkaar vergelijken) Voorbeeld: Bij één verzekeraar lieten de schadepatronen vrij plotseling een stijging van méér dan 20 procent zien. Wat de verzekeraar zelf niet boven water kreeg, kon SOS Nederland op een presenteerblaadje aanbieden. De stijging werd veroorzaakt doordat men op een andere methodiek voor vervangend vervoer was overgestapt. Dat is dus de waarde van de data.

Data maken ook het forecasten mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wanneer bezitters van een Volvo V50 problemen met hun koppeling krijgen. Of dat de kans dat je diarree krijgt het hoogst is als je als senior de winter in Spanje doorbrengt.

Combineren met algemene bronnen
De informatie uit eigen bronnen wordt pas echt business intelligence wanneer het wordt gecombineerd met externe data. "Wij gebruiken algemeen beschikbare data zoals CBS-gegevens en weersgegevens en combineren die vervolgens met onze eigen data. Daardoor kun je dezelfde data anders visualiseren, door het bijvoorbeeld te koppelen met CBS-cijfers op straatniveau." (citaat SOS International)

Speeltuin
Bovenstaande maakt duidelijk welke extra mogelijkheden de al bestaande informatie van dossiers aan extra diensten en servicemogelijkheden biedt. Zoals zich dat bij SOS International heeft ontwikkeld, zo kan dat bij iedere organisatie.

Voor iedereen die er mee aan de slag gaat, heeft hij de volgende tips: “Data bieden je het onderscheidend vermogen, het geeft je de mogelijkheid tot onderscheidende product- en service-innovaties.” “Het is belangrijk om data te visualiseren,” stelt De Vries, “maak het zichtbaar voor iedereen.” Hij moedigt zijn toehoorders aan: “Speel met data, zie het als een speeltuin. Begin met kleine stapjes en weet wat je volgende stap wordt. Data zijn de nieuwe olie. Met dit verschil dat er nooit een tekort of schaarste aan data is.”
Jasper de Vries | consultant Smart Information / Kadenza