Facebook Twitter Linkedin

Training WFM voor teamleiders

De grootste uitdaging bij het aansturen van een arbeidsintensieve organisatie is het bewaken van de best mogelijke inzet van medewerkers. In deze training leren we leidinggevenden hoe hun rol onderdeel is van een totaalproces en hoe zij daarin de beste resultaten kunnen bereiken.

Inhoud
Wat komt er kijken bij het optimaliseren van de personeelsinzet in een contact center? We leggen uit hoe we een optimale personele bezetting bereiken, waarbij kosten en service perfect in balans zijn. We gaan in op de totstandkoming van de forecast en het rooster en vertellen welke belangrijke rol de keuze van de juiste service-doelstellingen daarbij speelt. We kijken naar de gevolgen van overbezetting en onderbezetting en leggen uit waarom één medewerker te weinig zo’n groot verschil kan maken. En vooral: we besteden aandacht aan de invloed van de leidinggevende op deze optimale bezetting.

Doelgroep
Deze training wordt vooral aangeboden voor teamleiders/supervisors en operationeel managers in het contact center, maar is daarnaast zeker ook bijzonder geschikt voor hogere managers die meer diepte-informatie willen over dit enorm belangrijke aspect van een succesvolle contact center operatie.

Programma
Trainingsdag 1

  • Klantgedrag
  • Schijf van 6 / Activiteiten van Workforce Management
  • Bepalen van de benodigde Workforce

Trainingsdag 2

  • Capaciteitsplanning en flexibiliteitsbehoefte
  • Invloed van de leidinggevende op de planning
  • Sturen op resultaten

Duur
Deze training duurt twee aansluitende dagen.

Incompany
De trainingen worden incompany verzorgd. Op deze manier houden we de impact op de dagelijkse operatie minimaal en kan er dieper op uw situatie worden ingegaan. Tevens bespaart u reiskosten en reistijd. De trainingen zijn incl. documentatie en lesmateriaal.
 

Mark
Mark

Vragen? Ik help je graag verder!