Facebook Twitter Linkedin

Training roosters optimaliseren

Om specifieke functie-gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen voor contact center Workforce Management professionals, bieden wij een aantal korte gespecialiseerde trainingen aan. Hoe zorg je nu dat je personele inzet de hele dag en de hele week door precies optimaal aansluiten bij het aantal mensen dat je nodig hebt? Hoe voorkom je dat je op maandag altijd mensen te kort komt, er op vrijdagmiddag te veel hebt en elk weekeinde opnieuw een uitdaging vormt?

Inhoud
In de training “Roosters optimaliseren” bekijken we welke regels en randvoorwaarden een rol spelen bij het maken van een rooster. We kijken naar verschillende shift-lengtes, min-max contracten, de mogelijkheden van thuiswerken, pauze-optimalisatie, het inplannen van niet-productieve activiteiten en de arbeidstijdenwet. 
Kortom, alle zaken die belemmeren én helpen bij het vinden van een optimaal rooster. 
En natuurlijk denken we samen ook na over wat je medewerkers blij maakt.

Doelgroep

  • Analisten
  • Forecasters
  • Planners (CC)

Duur
De training duurt twee dagen.

Incompany
De trainingen worden incompany verzorgd. Op deze manier houden we de impact op de dagelijkse operatie minimaal en kan er dieper op jouw situatie worden ingegaan. Tevens bespaar je reiskosten en reistijd. De trainingen zijn incl. documentatie en lesmateriaal.In overleg.

Willem
Willem

Vragen? Ik help je graag verder!