Facebook Twitter Linkedin

Training dagsturing en traffic

Om specifieke functie-gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen voor contact center Workforce Management professionals, bieden wij een aantal korte gespecialiseerde trainingen aan. Wat staat er op je wall display of telecaster? Het service level, het aantal wachtenden, het aantal abonnementen dat je al verkocht hebt? Wanneer schakel je mensen af om ze op email in te kunnen zetten?

Inhoud
In de training “Dagsturing” behandelen we de belangrijkste indicatoren die gebruikt worden om de planning en de werkelijkheid met elkaar te vergelijken. Wat is nu precies het verschil tussen je actueel benodigde bezetting en hoeveel mensen zijn er werkelijk beschikbaar? We behandelen het opstellen van reactie-drempels en reactie-strategieën, zodat dagsturing geen “ad hoc” activiteit meer is, maar een gestroomlijnd proces. Bovendien besteden we uitgebreid aandacht aan (de zin en onzin van) roosternavolging.

Doelgroep

  • Traffic managers
  • Real time analisten
  • Teamleiders
  • (uit de klantcontact branche)

Duur
De training duurt één dag.

Incompany
De trainingen worden incompany verzorgd. Op deze manier houden we de impact op de dagelijkse operatie minimaal en kan er dieper op jouw situatie worden ingegaan. Tevens bespaar je reiskosten en reistijd. De trainingen zijn incl. documentatie en lesmateriaal.

Willem
Willem

Vragen? Ik help je graag verder!