Facebook Twitter Linkedin

FAQ Organisatie van planning

Welke vorm van zelfroosteren past het beste bij onze organisatie?

Het invoeren van een passende vorm van zelfroosteren is een proces dat bij iedere organisatie specifiek bekeken moet worden. Voor organisaties die aan de slag willen om de mogelijkheden van zelfroosteren te bekijken, biedt PlanMen een compleet pakket aan diensten. PlanMen analyseert de mogelijkheden binnen uw organisatie, geeft advies over de implementatie, verzorgt opleidingen rondom zelfroosteren – mee roosteren en selecteert / adviseert over specifieke software die op dit gebied beschikbaar is.

Wij willen zelfroosteren gaan toepassen, maar hebben hierbij hulp nodig. Kan PlanMen ons het juiste advies geven?

Voor organisaties die de mogelijkheden van zelfroosteren willen bekijken, biedt PlanMen een compleet pakket aan diensten. PlanMen analyseert de mogelijkheden binnen uw organisatie, geeft advies over de implementatie, verzorgt opleidingen rondom zelfroosteren – mee roosteren en selecteert / adviseert over specifieke software die op dit gebied beschikbaar is.

Wij willen onze medewerkerstevredenheid vergroten. Helpt zelfroosteren hierbij?

Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen het bereik van steeds meer mensen en organisaties. Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Dat is niet verwonderlijk; zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt door middel van zelfroosteren verbeterd. Bovendien heeft deze manier van personeelsplanning belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:

  • Productiviteit stijgt 2 tot 6%
  • Ziekteverzuim daalt 5 tot 10%
  • Aantal mee- en overuren daalt 8 tot 10%
  • Betrokkenheid verbeterd
  • Binnen en boeien personeel
Centraal of decentraal plannen?

Waar in de organisatie zou de (eind)verantwoordelijkheid van de uitvoering van personeelsplanning moeten liggen? De kern van de verantwoordelijkheid komt samen in de kwaliteit van de dienstverlening. Dat is de verantwoordelijkheid van het primaire proces. Op dat niveau zal dan ook de eindverantwoordelijkheid voor personeelsplanning moeten liggen. Vanuit dat uitgangspunt zijn er vervolgens vele mogelijkheden om de uitvoering te beleggen in de organisatie.

Jorien
Jorien

Vragen? Ik help je graag verder!