Laden Evenementen
Zorgmedewerker die moe is van de uitdagingen rond de vakantieplanning

De vakantieperiode ligt bijna weer achter ons en er gaat een zucht van verlichting door de organisatie heen, dat de planner de bezetting zo goed en zo kwaad als het kon gepland kreeg. Dit gaat steeds vaker gepaard met hulp van externe inzet en zelfs eigen medewerkers die normaliter geen zorg aan cliënten verlenen.

Ieder jaar horen en zien we geluiden dat het veel tijd, stress en gedoe kost om de roosters tijdens de vakantieperiode rond te krijgen. Waarom lukt het nou jaar na jaar niet om dit goed te regelen? Dit moet toch anders kunnen?

Ja, het kan anders. En nee, dit is niet makkelijk: anders ging het overal van een leien dakje.

In deze online sessie nemen we je mee in innovatieve oplossingen om je vakantieperiode volgend jaar eindelijk duurzaam door te komen. Je hoort meer over de stappen die onze klanten in de praktijk hebben gezet om de vakantieplanning tijdig en met minder stress geregeld te krijgen. En je ziet hoe de vakantiemodule die PlanMotion in samenwerking met PlanMen heeft ontwikkeld, je hierbij technisch kan ondersteunen.

Het lijkt misschien vroeg om hier al mee bezig te zijn, maar je kunt wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen om grip te krijgen op de vakantieplanning. Immers: de eerste verlofaanvragen voor 2023 worden over enkele weken al ingediend.

Programma webinar: grip op vakantieplanning in de zorg

09.00 – 10.00 uur

Catja de Voogd, Bjarke von Oven en Jorien van den Heuvel gaan in gesprek over hoe je de vakantieplanning tijdig en met minder stress geregeld krijgt. Praktijkvoorbeelden van onze klanten komen aan bod, met ook een kijkje in de innovatieve vakantiemodule van PlanMotion.

10.00 – 11.00 uur (optioneel)

De mogelijkheid om verdiepende vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Voor wie? 

Dit webinar is waardevol voor: zorgmanagers, managers plan-/flexbureau, managers HR, uitzendpartners, planners en capaciteitsadviseurs.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Interview: uitdaging met vakantieplanning in de zorg

Na de piek in de COVID-crisis vorige zomer dachten we misschien allemaal dat het dit jaar makkelijker zou gaan: het gepland krijgen van de vakantieroosters. Maar helaas blijft de vakantieplanning een terugkerende uitdaging binnen zorgorganisaties. Zorginstellingen kunnen een helpende hand gebruiken, vinden Catja de Voogd en Jorien van den Heuvel, beiden Principal Consultant bij PlanMen en verantwoordelijk voor respectievelijk de VVT en ziekenhuizen. Vorig jaar gaven zij een interview over hoe zij naar dit onderwerp kijken. Helaas blijkt het dit jaar nog heel actueel te zijn.

Lees het interview hier.

Webinar: grip op vakantieplanning in de zorg 2022-10-06

De vakantieperiode ligt bijna weer achter ons en er gaat een zucht van verlichting door de organisatie heen, dat de planner de bezetting zo goed en zo kwaad als het kon gepland kreeg. Dit gaat steeds vaker gepaard met hulp

Zorgmedewerker die moe is van de uitdagingen rond de vakantieplanning