Facebook Twitter Linkedin

De 10 stappen voor een goed werkende flexpool

Hierbij nodigen wij jou van harte uit voor het Plannerscafé op dinsdag 15 mei.

We zien dat er vooral binnen de zorg, maar ook binnen andere branches, regelmatig gebruik wordt gemaakt van een flexpool. Een goed lopende flexpool is alleen niet vanzelfsprekend. De flexpool is bedoeld voor een optimale afstemming van het werkaanbod en de beschikbare capaciteit

De werkwijze m.b.t. flexpools is in de praktijk veelal zeer ad hoc. En waarom? Alles lijkt wel last minute geregeld. Waarom is de flexpool altijd het sluitstuk van de planning? Juist door aan te haken voorin het planproces, is er veel te winnen bij het inspelen op de behoeftes van de organisatie.

De werving van nieuwe medewerkers voor de zorg wordt ook steeds lastiger. Organisaties moeten hierin creatief zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier flexibel op in te spelen. Denk aan flexformatie of leeftijdsfasegebonden ‘arrangementen’.

En hoe organiseren we ons eigen werk? Hoeveel tijd besteed je aan korte en lange termijn aanvragen? Let op, een lange termijn aanvraag, kan zomaar een spoedje worden als je deze maar lang genoeg laat liggen. En dit leidt weer tot onvrede bij de klant.

Tijdens dit Plannerscafé komen bovenstaande items over de flexpool aanbod. Uiteraard ga je met een goedgevulde tas met tips naar huis hoe jij jouw flexpool optimaal kunt inrichten.

Sprekers
Catja de Voogd, Senior WFM consultant bij PlanMen. Catja heeft expertise op het gebied van strategische personeelsplanning, capaciteitsplanning, personele inzet en flexibiliteit. Door jarenlange werkervaring, opleiding en deelname aan congressen, seminars en WFM-netwerken heeft zij een ruime expertise ontwikkeld op het gebied van workforce management. Zij heeft een procesmatige benadering, waarbij gezamenlijk met het management KPI’s worden vastgesteld en kritische succesfactoren in kaart worden gebracht om zo te komen tot een continu verbeterproces.

Als gastspreker gedurende deze middag vertelt Michiel van Delden, manager Bureau Inzet & Capaciteitsplanning bij Interzorg Noord Nederland zijn ervaring met flexpools.

Programma
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Sessie de 10 stappen naar een goed werkende flexpool
16.30 uur Netwerkborrel

Praktische informatie
Datum: dinsdag 15 mei 2018
Locatie: Landgoed Zonheuvel, kantoor PlanMen, Amersfoortseweg 102, Doorn

Het PlanMen Plannerscafé is bestemd voor Workforce Managers, flexpoolbeheerders, planners en roosteraars. Ben je leverancier of partner en wil je ook deelnemen? Stuur dan je motivatie naar ons toe, zodat wij je deelname kunnen beoordelen. In principe zijn onze Plannerscafe's namelijk niet voor leveranciers. Graag je begrip hiervoor.

Sluit je aan?
Deelname is gratis, reserveren is verplicht en kun je doen via academy@planmen.com of via deze website. Per e-mail ontvang je een bevestiging van jouw deelname.

Tot dinsdag 15 mei!