Facebook Twitter Linkedin

Terugblik WFM Congres 2018

De volwassenheid van Workforce Management in Nederland 

 

20 september vond de jubileum editie van het PlanMen Workforce Management congres plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Een ideaal moment om 10 jaar na de eerste editie terug te blikken op de groei van workforce management. Toen een nieuw begrip, nu een gedragen term. De evolutie van planning naar workforce management. 

In 2008 sprak men in Nederland over planning of specifieker over personeelsplanning. Een vakgebied dat gesneden koek leek maar waarvan we achteraf kunnen stellen dat het slechts in de kinderschoenen stond. PlanMen had als missie om het vakgebied te professionaliseren. Niet alleen wat betreft planning maar ook bijvoorbeeld forecasting, capaciteitsplanning, rapportage en analyse. Oftewel de planningscyclus die tegenwoordig bekend staat als PlanMen’s schijf van 6. PlanMen zette daarmee Workforce Management op de kaart in Nederland met als prachtig exponent het WFM congres. 

Laaiend enthousiast verlieten bezoekers rond 19.00u het NBC congrescentrum, napratend over de presentaties en de vele gesprekken die zijn gevoerd. De 10e editie van het PlanMen WFM congres werd door de ruim 800 bezoekers beloond met een gemiddelde waardering van 8,2. Een bijzonder mooie prestatie voor een congres dat in 2008 kleinschalig begon in het koetshuis van kasteel Nyenrode te Breukelen. Nu 10 jaar later is het evenement geworden tot het grootste congres op het vakgebied van Workforce Management in de Benelux. 

De dag kende een vol programma. Margriet Kolkman, namens PlanMen verantwoordelijk voor het event management van het congres legt uit: “Er gebeurt zoveel binnen Workforce Management dat we alle tijd nodig hebben om met elkaar kennis te delen. Met drie plenaire presentaties en 35 (internationale) workshops, is de dag erg gevuld.” 

Het congres werd geopend door dagvoorzitter Mark Elschot die met iedereen terug blikte op de evolutie van Workforce Management. Om vervolgens over te stappen op de hedendaagse trends, nodigde hij Bart van der Wijst uit, directeur van PlanMen. Bart benoemde de uitdagingen waar organisaties mee kampen: “Planbare klantbeleving”, “Leven lang leren” en bovenal “krapte op de arbeidsmarkt”. Om het potentieel uit de organisatie èn de medewerkers te halen moet het fundament van WFM kloppen. De presentaties tijdens het congres gaven inzichten in hoe dit is te realiseren. 

Drie plenaire sprekers vormden de rode draad in het programma. De eerste plenaire spreker was Jan van Setten. Jan benadrukte het belang van de “medewerker in zijn kracht”. Het Leven Is Verwarrend Eenvoudig. De tijd gaat niet sneller, de mogelijkheden nemen exponentieel toe. Luister goed naar anderen zonder vooroordeel en maak keuzes! 

De tweede plenaire spreker was Meindert de Jonge die vertelde over de kracht van de improvisatie. Eén ding bij planning is zeker…het loopt niet zoals gepland. Een goede WFM-er is dan ook niet zozeer iemand die goed kan plannen maar bovenal iemand die goed kan improviseren. Stel je flexibel op en beweeg mee binnen duidelijke kaders. 

De derde spreker was Pacelle van Goethem over de kracht van overtuigen. Als WFM-er heb je een totaal beeld zodat je gefundeerde beslissingen kunt nemen. Maar hoe overtuig je collega’s hiervan? Vind de rol die bij jou past: autoriteit, vriend of voorbeeld. 

Voor de workshops hadden bezoekers een ruime keuze uit 35 presentaties. Klant cases, productdemonstraties en kennissessies boden de bezoeker alle mogelijke smaken. Kennis partners presenteerden zich zelf daarnaast op de informatiemarkt. Hoe regelt bijvoorbeeld American Airlines de bemanning van de vluchten? Wat is anders in planning in de zorg in andere landen? Hoe bepaal je de WFM volwassenheid van jouw organisatie? Past zelfroosteren binnen jouw team? Op deze en vele andere vragen werd antwoord gegeven of werden er discussies over gevoerd. 

Aan het slot van het congres werden alle bezoekers en kennispartners in het zonnetje gezet voor het mogelijk maken van dit jubileumcongres. Een hoogtepunt voor PlanMen. Een mijlpaal voor Workforce Management in Nederland.