Van zorgvraag naar bezettingseis

Hoe bepaal je de benodigde capaciteit voor het leveren van kwalitatieve zorgverlening? Hoe voorkom je overbezetting? De sleutel van capaciteitsplanning is de vertaling van zorgvraag naar optimale bezettingseisen. In het webinar “Van zorgvraag naar bezettingseis” geeft PlanMen inzicht in methodiek en uitvoering.

Bij sommige type zorgvraag is de voorspelbaarheid hoger dan bij andere. Het is echter in alle gevallen belangrijk om de juiste bezettingseisen te bepalen, ongeacht of het gaat om cliënten langdurige zorg of patiënten op de spoedeisende hulp. De bezettingseisen vormen het fundament voor de personeelsplanning en zijn een vertaling van de zorgvraag van de cliënten naar de diensten op dagniveau.

Programma

Onderwerpen die in dit webinar aan bod komen:

  • Berekenen van de zorgvraag
  • Bezettingseisen op functie-, taak-, of competentieniveau
  • Flexibiliteit en contractenmix
  • Relatie tot strategische personeelsplanning
  • Benodigde kennis, data en tooling

PlanMotion

Tijdens het webinar wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van PlanMotion, software voor tactische en strategische personeelsplanning.

Registreren webinar
“Van zorgvraag naar bezettingseis”

DeelnameGratis
Datum9 december
Tijd13:00 – 14:00
DoelgroepTeamleiders, planners,
Zorgmanagers,
Zorg financials,
Directie / Management,
HR
Voor de demonstratie maken we gebruik van een beveiligd platform. Je hoeft hier niets voor te installeren. Het platform en de mails die je ontvangt zijn echter in het Engels. De demonstratie en software zelf zijn wel in het Nederlands.
Webinar “Van zorgvraag naar bezettingseis” 2021-12-09

Capaciteitsplanning is de vertaling van zorgvraag naar bezettingseisen. In dit webinar geeft PlanMen inzicht in methodiek en uitvoering.

Demonstratie capaciteitsplanning PlanMotion