De dynamiek van de maatschappij, de mondigheid van de consument en hedendaagse eisen van werknemers, vragen om een optimaal gebalanceerd klantcontact. Hoe blijf je als contact center in de regie? Goed workforce management is hiervoor een vereiste. Hoe ondersteunt software jou bij de uitdagingen van het contact center?

Ben jij benieuwd of de WFM software binnen jouw organisatie voldoende ondersteuning biedt voor hedendaagse WFM vraagstukken? PlanMen laat in deze workshop zien hoe hedendaagse uitdagingen binnen contact centers kunnen worden opgelost. Wij doen dit a.d.h.v. de snel in populariteit groeiende software: Calabrio, volgens recent onderzoek van het gerenommeerde bureau DMG Consulting LLC de meest effectieve klantcontact software. (download het rapport)

Ben je benieuwd naar een bepaalde functionaliteit? Geef deze aan bij jouw registratie.

Registreren voor het Webinar

DeelnameGratis
Datum22 juni
Tijd11:00 – 12:00
DoelgroepManagers KCC,
Teamleiders,
ICT managers
Voor dit evenement maken we gebruik van een beveiligd platform. Je hoeft hier niets voor te installeren. Het platform en de mails die je ontvangt zijn echter in het Engels. De demonstratie zelf is wel in het Nederlands.
Webinar ‘Moeilijkste uitdagingen contact centers opgelost’ 2021-06-22

Hoe blijf je als contact center in de regie? Goed workforce management is hiervoor een vereiste. Laat software jou ondersteunen.

Calabrio demonstratie