“Wat doe je in mijn wijk?!”

Een gevleugelde uitspraak ontleend uit het glazenwassersjargon, maar ook met enige regelmaat gehoord wordt binnen WFM-teams. Zeker wanneer een WFM-professional op het vakgebied van zijn collega WFM-er gaat zitten. Maar toch ook hoor je deze in relatie tot de klantcontactorganisatie, want wie maakt er nou de planning? Logisch toch? Of is het een ouderwetse gedachte en is het helemaal niet gek om een ander in je wijk te laten? Zo leer je nog eens wat.

Willem van den Brink, één van de oprichters van PlanMen en voorzitter Expertgroep WFM van de KlantenService Federatie laat Ger Koedam en Ed van der Kamp, beide van Pegamento, toe in zijn wijk. Zij geven een presentatie over de toekomst en spreken over de moderne technologieën die impact gaan hebben op de manier hoe wij nu klantcontactprocessen hebben georganiseerd. Vervolgens zal interactief verder worden gegaan met de tactische en strategische gevolgen van deze veranderingen.

Het eerste voordeel van de moderne technologie is al gevonden. Normaal sluit de inschrijving bij 30 deelnemers, maar omdat de meeting online is hebben al meer dan 50 klantcontactprofessionals zich aangemeld. En kan ook jij er nog bij zijn. Meld je snel aan op de website van de Klantenservice Federatie.

De digitale transformatie: De gevolgen op tactisch en strategisch WFM in klantcontact 2020-12-08

Een webinar over de toekomst en moderne technologieën die impact gaan hebben op de processen in klantcontact.