Facebook Twitter Linkedin

Eerste ronde parallelsessies

Manager Zorg Extramuraal Trivium Meulenbelt Zorg Herman Schoemaker

Rendement, regelmaat en rust in het planproces van zorginstelling TMZ.
(robotisering, autoplanning)
Hoe worden er met autoplanners effectief optimale dienstroosters en routes gemaakt?

Trivium Meulenbelt Zorg streeft als grote zorgorganisatie naar regelmaat en rust in het planproces. Om dat te ondersteunen zocht men naar een applicatie waarmee teams snel en efficiënt kunnen roosteren, plannen en  productie kunnen registreren. TMZ koos voor een oplossing die enerzijds sterk stuurt op autoplanners, maar toch de flexibiliteit bezat om zaken eenvoudig aan te passen. Herman Schoemaker van TMZ neemt je mee in de ervaringen met UURWERK en legt uit hoe geautomatiseerd een capaciteitsplanning, een dienstroosterplanning en een thuiszorgrouteplanning gemaakt wordt. 
Herman Schoemaker | Manager Zorg Extramuraal Trivium Meulenbelt Zorg

SBI | Zelsturende teams en horizontaal organiseren

Zelfsturende teams en horizontaal organiseren
(zelfsturing / strategie / capaciteitsplan)
Is zelfsturing een utopie?
Al jaren staat zelfsturing hoog op de agenda bij veel organisaties. Toch worstelen organisaties bij de invoering ervan en met het werken van de zelfsturende teams. Veel traditionele hiërarchieën en management concepten moeten namelijk opzij worden geschoven bij de invoering van zelfsturing. Het vraagt wat van de medewerkers, maar misschien nog wel meer van de leidinggevenden. Wat is de juiste context voor zelfsturing? Past het concept wel bij jouw organisatie? Misschien moet zelfsturing niet het doel zijn maar het middel.

Tijdens deze workshop ontdek je wat de essentie is van zelfsturende teams, wat belangrijk is bij het ontwerpen van zelfsturende teams en het invoeringsproces binnen de organisaties. SBI Formaat is gespecialiseerd op het gebied van het trainen van ondernemingsraden, een mooi voorbeeld van een zelfsturend team in de organisatie. Wanneer zijn ondernemingsraden succesvol georganiseerd?
Femke Steendam en Dina Blom | (klantcase aangeboden door SBI)

Toverland PlanMen WFM congres

Een magische planning! 
(Flexibiliteit / externe inhuur / klantbeleving)
Attractiepark Toverland is een familiebedrijf vol passie en bezieling. Met de ruim 30 attracties en diverse shows bezorgen ze zo’n 700.000 gasten per jaar een  dag om niet te vergeten. De klantbeleving zo positief mogelijk te laten zijn staat voorop. Geen lange wachtrijen bij de kassa, vlotte afhandeling in het restaurant, vriendelijke medewerkers bij de attracties en een schoon en opgeruimd park. Kortom, alles draagt bij aan een positieve klantbeleving om er voor te zorgen dat ze snel terugkomen. Gekwalificeerd flexibel personeel is hierbij de belangrijkste schakel. Toverland vertelt u graag meer over de juiste inzet tot een magische planning.
Steffie Wismans en Jeanine Geurts | Toverland (klantcase aangeboden door Paralax)

Rabobank Samenvoegen lokale banken

Wij zijn RKS, wij maken het verschil!
(Klantcontact / strategie / centralisatie)
De Rabobank maakt één van de grootste veranderingen door in haar meer dan 100 jarige bestaan. Dit raakt ook haar klantbedieningsconcept. Hoe transformeer je meer dan 100 lokale klantenservice teams naar één Rabo Klantenservice (RKS) van 3500 fte binnen een jaar met behoud van klanttevredenheid, bevlogen medewerkers en betrokken stakeholders?

Tijdens deze parallelsessie beleef je de reis die RKS gemaakt heeft het afgelopen jaar en de rol van WFM hierin. Als deelnemer krijg je een inkijk in hoe een transitie van dit formaat wordt voorbereid en uitgevoerd.  Je wordt deelgenoot van de successen die behaald zijn, maar ook van hoe ideeën op papier zo mooi lijken en in werkelijkheid toch anders uitpakken.

Nieuwsgierig naar het belang van WFM in deze transitie? Benieuwd naar hoe workforce engagement gerealiseerd wordt? Meld je aan voor deze parallelsessie en beleef de energie van WFM binnen RKS.
Taco Jansen | Lead workforcemanagement | Rabobank

Jitse Hoen Q-Park WFM congres

Quality in parking en WFM: personeelsplanning bij Q-Park
(kwaliteit / systeem)
Q-Park staat voor Quality in parking, met het bedrijf bekend om zijn uitzonderlijk hoge standaarden voor het ontwerp en de klantenservice van het parkeerterrein. Het Q-Park-contactcentrum behandelt intercomberichten van klanten die gebruik maken van parkeerplaatsen in heel Europa en dit biedt een aantal unieke uitdagingen voor het planning- en operationsteam. Woon deze sessie bij om te horen hoe Q-Park de uitdagingen oplevert en de reputatie van het bedrijf voor hoge kwaliteit en uitstekende klantenervaring ondersteunt
Jitse Hoen | Q-park (klantcase aangeboden door Injixo)

Bravis Ziekenhuis, een nieuwe visie op roosteren, PlanMen WFM congres 2017

Een nieuwe visie op roosteren en plannen in het Bravis ziekenhuis, aanpak en resultaat.
(strategie / tools)
Het Bravis ziekenhuis omvat twee locaties, Roosendaal en Bergen op Zoom met in totaal meer dan 3000 medewerkers. Bij de fusie per 1.1.2015 zijn beide ziekenhuizen direct overgestapt op het roostersysteem van één van de ziekenhuizen die voornamelijk de registratie faciliteert voor de salarisverwerking. Naar de toekomst toe had Bravis echter een aantal verbeterdoelstellingen die door het roostersysteem niet werden noch zouden worden ondersteund. Hierdoor was er de noodzaak voor een nieuw roosterplanningssysteem, waarmee Bravis ziekenhuis weer voor minstens 10 jaar vooruit zou kunnen. Voorafgaand aan de keuze van het nieuwe roosterplanningssysteem is een visie op roosteren en plannen opgesteld, samen met een brede afvaardiging vanuit de organisatie. Bart de Graaf maakt jou in deze presentatie deelgenoot van de aanpak en de gerealiseerde visie op roosteren en plannen.
Bart de Graaf, Zorggroepmanager Bravis Ziekenhuis | (klantcase aangeboden door Monaco)

Peter Steenbrink Axians

De business impact van Contact Center Workforce Management
(tools / tactiek / inzichten)
Axians kijkt vanuit een bredere benadering naar contact centers en ziet de rol van WFM niet enkel als een onderdeel dat nodig is voor de bezetting. Met de juiste tool in handen kan een WFM team impact analyses maken en het sales team ondersteunen met het opstellen van offertes. Een contact center manager kan met behulp van dit inzicht een waardevolle bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering. Deze sessie is niet technisch en gericht op managers die in klantcontact actief zijn. 
Peter Steenbrink (klantcase aangeboden door Axians)
 

Quinyx Rituals PlanMen WFM congres

Rituals about the WFM revolution
(inzichten / strategie / efficiëntie)
A story about Rituals workforce management transformation to grow the business with a happy workforce. How to attract and retain top talent. Learn about how to enjoy work more.

We will define what WFM is for Rituals today and how to manage a modern workforce (generation XYZ).

Sessie is in het Engels.
Sam Mirson (klantcase over Rituals, aangeboden door Quinyx)

Nienke Dost PlanMen WFM congres

10 tips voor de planner
(Planner / Operatie / Systeem)
Tijdens deze sessie worden de 10 gouden tips voor een planner doorgenomen. Wat zijn handige weetjes over de communicatie? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste randvoorwaarden voor jezelf creëert. Wat is nu handig gedrag en wat juist totaal niet?
Door deze tips consequent toe te passen, wordt het werken als planner een stuk makkelijker en nog leuker!
Nienke Dost | Consultant | PlanMen

Loran Notenboom en Karlijn Dirkx PlanMen flexbureau

Maximaliseer de impact van het flexbureau binnen je organisatie.
(Flexibiliteit / Strategie / Flexpool / Capaciteitsplanning)
Over waarom het flexbureau niet alleen een operationeel maar ook een strategisch belang heeft.

 
De opdracht van het flexbureau lijkt zo simpel maar toch kost het menig organisatie de nodige moeite om te zorgen voor ‘de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment tegen zo min mogelijk kosten’. Het flexbureau kan daarbij een cruciale rol spelen maar heeft vaak moeite om die rol goed in te vullen. In deze sessie nemen Loran en Karlijn je mee in hun visie op het flexbureau en het belang van stakeholdermanagement. Ze delen hun ervaringen in hoe je stakeholdermanagement sterk neer kan zetten en wat dat het flexbureau én de organisatie kan opleveren.
Loran Notenboom en Karlijn Dirkx | BvFO en PlanMen

Marlice Noordhoorn

Aan de slag met nieuwe software voor personeelsplanning!
(tooling, implementatie)
Je hebt een keuze gemaakt voor nieuwe software voor jouw personeelsplanning, hoe nu verder? Namens Integral vertelt Marlice Noordhoorn van MaNo Projectmanagement jou over haar ervaringen en geeft je tips en adviezen vanuit de praktijk. Ze heeft onlangs vanuit haar rol als projectmanager het implementatietraject van Checks (software van Integral) bij DELA succesvol afgerond. Ben je je aan het oriënteren en wil je jezelf goed voorbereiden op een succesvolle implementatie, valkuilen vermijden en leren van de do’s en don’ts? Mis deze interactieve presentatie dan niet.
Marlice Noordhoorn | MaNo Projectmanagement 

Ric Kosiba Genesys PlanMen WFM congres 2017

How to improve you contact center strategic planning process, deliver more consistent service and save 5% to 10% on your staffing costs.
(Rendement / Systeem / Strategie)
Ric Kosiba discusses the shortfalls in Excel-based long term planning processes used by most contact centers today and how a simulation based strategic planning system can drastically improve this process while achieving the following business benefits:

Reduce headcount requirements with 5% to 10% by eliminating overstaffing bias and improving just-in-time hiring.
Providing very fast and accurate “what-if” scenario’s allowing senior management to take well-founded strategic decisions.
Engelstalige sessie
Ric Kosiba (klantcase aangeboden door Genesys)

Workgenda Power2Media PlanMen WFMcongres

Workgenda in het operationele veld.
(robotisering, algoritmes)
Mind over machine
Plansoftware ontwikkelt zich richting zelflerende systemen waarin algoritmes een planning opleveren die beter is dan we zelf kunnen. Wat is de rol nog van de mens in een wereld vol slimme algoritmes en robotisering? In vogelvlucht worden verschillende cases aangestipt waarin machines het hebben overgenomen en staan we stil bij de rol die de mens nog heeft.
Franck Lamouller en Chris van Ruijven | Start People en Staffing Associates (klantcase aangeboden door Workgenda)

Verint PlanMen WFM congres

Zelfroostering: verantwoordelijkheid versus invloed
(zelfroosteren)
De verantwoordelijkheid van roosters maken binnen het WFM vakgebied verschuift. Is het een juiste keuze deze verantwoordelijkheid te beleggen bij agents? Wat zijn de mogelijkheden binnen Verint? Ontdek de vijf vormen van zelfroosteren en leer tijdens een Q&A met De Volksbank hoe zij tot volledige zelfroostering zijn overgegaan.
Niels van Eijk, Stefan van den Hoven, spreker de Volksbank | Verint en De Volksbank (klantcase aangeboden door Verint)
 

Bart Souvereyns, Andy Versyck en Hans Ruebens Cirque du Soleil

De acrobatische planning van Cirque du Soleil
(24/7 / Wet- en Regelgeving / Externe inhuur)
Het Cirque du Soleil is een wereldwijd optredend samenwerkingsverband van groepen artiesten. Cirque du Soleil brengt vanaf 31 augustus 2017 zijn indrukwekkende spektakel TOTEM™ voor de allereerste keer in België. De show neemt je mee op een fascinerende reis doorheen de evolutie van de mens.

Om de shows mogelijk te maken in verschillende landen is er veel lokale kennis nodig van de wet- en regelgeving. Adecco België ondersteunt op het gebied van recruitment, screening, planning, tijdregistratie en salarisverwerking. Laat je meenemen op een fascinerende reis door de evolutie van de planning bij Cirque du Soleil.
Bart Souvereyns, Andy Versyck en Hans Ruebens | Cirque du Soleil / Adecco (klantcase aangeboden door Planbition)
 

Gemeente Utrecht PlanMen WFM congres

Personeelsplanning binnen de dienst Stadswerken
(Taakplanning / Cyclisch roosteren) 
* Collectief plannen binnen verschillende afdelingen;
* Het efficiënt inplannen van mens en materieel;
* Nieuw begin voor digitaal tijdperk binnen de afdelingen.
Frans Jansen en Ferry van Ewijk | Gemeente Utrecht (klantcase aangeboden door Intus)

Terug naar dagprogramma