Facebook Twitter Linkedin

Derde ronde parallelsessies

Michiel Interzorg PlanMen WFM congres

De kanteling van een centrale flexpool naar een bureau inzet en capaciteitsplanning
(Flexpool / Capaciteitsplanning / Formatie)
Interzorg levert verzorging en verpleging zowel intramuraal als bij mensen thuis. Ruim acht jaar ben ik manager van de Werkwinkel, het flexbureau, van Interzorg. Het flexbureau verzorgt de flexibele schil van (zorg)professionals voor momenten dat er verstoringen optreden in de dienstrooster op locaties.

Een veranderende zorgvraag, verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie, kanteling van werktijden en een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, geven aanleiding tot een andere manier van kijken naar de personele inzet en de wijze waarop het dienstrooster tot stand komt.
Hoe stel je de klantvraag centraal, zet je de (zorg)professional op het goede moment in en zorg je voor een gezonde bedrijfsvoering? Hoe de planprofessional de zorgprofessional in positie brengt.
Michiel van Delden en Catja/Carmen | Interzorg en PlanMen

PlanMen WFM congres SBI

Samenwerking, Beleving en Inspiratie  Alleen ga je sneller samen kom je verder
(Duurzaam inzetbaarheid / work-life balance)
Tijdens de workshop vertelt Wim het verhaal over het ontstaan van multistakeholdersamenwerking, benoemt de leidende principes, beschrijft de valkuilen en geeft antwoord op de volgende vragen:
•             Waarom is het logisch om samen te werken?
•             Hoe geef je vorm aan multistakeholdersamenwerking?
•             Hoe faciliteer je de samenwerking in je eigen omgeving?
Wim Oolbekkink | (klantcase aangeboden door SBI)

calabrio brian henson

Developing Trends in North American Contact Centers
Three developing trends are looking to have profound impacts on North American Contact Centers and might already be impacting you as well. They are trends that all indicators point to substantial changes in how Contact Centers operate.
Brian Henson | Workforce Management Product Manager at Calabrio

Injixo PlanMen WFM congres Medewerkerstevredenheid en efficiënt plannen

Medewerkerstevredenheid en efficiënt plannen
(flexibiliteit, medewerkerstevredenheid)
Voor een multiclient facilitair contactcenter met grote corporate klanten is het fundamenteel flexibiliteit, snelheid en medewerkerstevredenheid als bouwstenen in te zetten. Met Injixo worden deze gebieden sterk positief beïnvloed.
Edwin Provoost  & Ridouan Barnaoui | customconnect.nl | (kantcase aangeboden door Injixo)

Maarten PlanMen WFM congres HCAP

Doen of niet doen. Een planningswereld van verschil
(Work -life balance / Flexibiliteit / Motivatie)
Websites en andere verkoopkanalen gebruiken technieken om iets van je gedaan te krijgen. Maar welke technieken zijn dit? En hoe kun jij deze technieken zelf ook toepassen? Want als planner of trafficer sta je soms voor het probleem dat de beschikbare capaciteit niet voldoende is. En hoe kun je dan de medewerkers in het contact center of elders in de organisatie bewegen tot het leveren van extra capaciteit? Laat deze unieke kans niet lopen en leer van de bevindingen uit de sociale psychologie! Na deze parallelsessie weet je hoe je als planner of trafficer de medewerkers in het contact center zo ver krijgt dat ze doen wat jij graag wilt dat ze doen.
Maarten van der Veer | HCAP

Andre Vermaat Content Guru PlanMen WFM congres

Optimale samenwerking tussen WFM en jouw Contact Center
(Cloud / Systeem)
In moderne contact centers is winstgevendheid net zo belangrijk als de klantbeleving. Het vinden van een oplossing die bijdraagt aan deze doelen en die uw medewerkers tevreden houdt, is voor veel contact center managers een uitdaging. In deze sessie gaan André Vermaat en Kasper Petri van Feenstra dieper in op hun ervaringen op zowel procesmatige als technische as bij de inleiding, aanleiding en implementatie van een nieuw klantcontactcenter-platform geïntegreerd met WFM. Met deze integratie kunnen de contactcenter-medewerkers van Feenstra goed en efficiënt worden ingepland. Feenstra kan via één platform voor elk willekeurige tijdsduur roosteren en de beschikbaarheid van haar agents inzien. Daarmee krijgt Feenstra altijd zicht op de juiste bezetting. Ook bij piekmomenten. Feenstra krijgt gedetailleerd inzicht in de effectiviteit van het contactcenter, wat moet leiden tot een optimale bereikbaarheid, inzet van agents en een nog hogere klanttevredenheid. André en Kasper delen hun eerste bevindingen m.b.t. de inrichting van de Feenstra Customer Service en de voordelen van het klantcontact-platform.
André Vermaat en Kasper Petri | Feenstra (klantcase aangeboden door Content Guru)

Mark Willem PlanMen WFM congres

PlanMen kennisquiz
(Gamification / Opleiden)
Het beste Workforce Management team van 2017.
 
Dagelijks werken er zo’n miljoen planners, roosteraars en analysten aan een optimaal rooster. Of te wel zorgen dat het juiste aantal medewerkers, met de juiste competenties, op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig is. Voorheen nog vaak een deeltaak, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vakgebied. Elke organisatie is anders, zowel op het gebied van planningsvraagstukken als planningsprofessionals. Kun je dan de planningen met elkaar vergelijken? Is er zo iets mogelijk als het bepalen van het beste planteam?
 
Zeker wel! PlanMen houdt op het Workforce Management congres de Workforce Management Intelligentieproef. Er worden teams gemaakt van alle deelnemers aan het spel. Onder leiding van Mark Elschot en Willem van den Brink passeren vragen vanuit verschillende deelgebieden de revue. Deze meerkeuze vragen worden door alle teams in teamverband beantwoord. Van de definitie van de Erlang C formule tot het uitrekenen van de bezettingsgraad. En van de Arbeidstijdenwet tot de ergonomie van het rooster. Weest gerust, er loopt een hulplijn rond.
 
Schrijf je nu in en wie weet mag jij je binnenkort met je team één van de beste Workforce Management teams van 2017 noemen.
Mark Elschot en Willem van den Brink | PlanMen

Emine Kaya PlanMen WFM congres

Totempaal en arbeidsmarktcommunicatie, wat hebben deze met elkaar te maken?
(strategie / arbeidsmarktcommunicatie)
Arbeidsmarktcommunicatie is hot en trendy. Gouden jaren lijken te zijn aangebroken voor recruiters , want organisaties schreeuwen om specialisten die ze kunnen helpen bij het aantrekken van medewerkers. Er wordt veel tijd en aandacht gestoken aan een super hippe vacaturetekst en de inzet van allerlei lokkertjes om mensen te prikkelen en in actie te brengen. Tegenwoordig is het niet raar om te lezen dat medewerkers van een zorginstelling een weekendje Londen kunnen winnen als ze een nieuwe collega kunnen aandragen.

De vraag is of deze manier van arbeidsmarktcommunicatie bedrijven een duurzame manier is om medewerkers te werven en aan je te binden. Misschien wel, misschien past het bij het verhaal van jouw organisatie. Bij de parallelsessie van Emine Kaya gaat het vooral om dit laatste aspect. 

Wat is het authentieke verhaal van jouw organisatie? Welke gemeenschappelijke kernwaarden en overtuigingen draag je gezamenlijk uit en wordt dit ook waargemaakt? Van welke stam of clan maak je deel uit en waarom voelt dat als ‘thuis’?

Organisaties die zich op deze kernvragen richten bij het bedrijven van hun arbeidsmarktcommunicatie zijn het meest succesvolle hierin. Kijk maar naar Coolblue, Philips of Maxima Medisch Centrum. Zij weten hoe hun ‘totempaal’ eruit ziet en durven daarmee de marktplein op te gaan. Wil je hier meer over weten? Volg dan de sessie van Emine Kaya.
Emine Kaya | Emine Projectmanagement

Inge PlanMen WFM congres

Spelen met zelfroosteren.
(Zelfroosteren / Flexibiliteit / Tooling)
De wijze waarop de planning in organisaties is geregeld, is van grote invloed op hoe tevreden klanten en medewerkers zijn. Zelfroosteren is één van de manieren om de planning te regelen. Het komt steeds vaker voor binnen organisaties die te maken hebben met onregelmatige werktijden. Alleen invoeren gaat vaak niet zonder slag of stoot. Wat zijn nu de belangrijkste succesfactoren en hoe gaat het in zijn werk? Het PlanMen planspel biedt uitkomst! Tijdens de sessie willen we aan de hand van het spelen met zelfroosteren een discussie op gang brengen en ga je zelf ervaren hoe het is om te zelfroosteren.
Interactieve sessie
Inge van Outheusden | PlanMen

Wouter en Jorien DELA PlanMen WFM congres

Wat kunnen we leren van workforcemanagement in de uitvaartzorg? 
(Flexibiliteit / Logistiek / Strategie)
De combinatie van heel persoonlijke en emotionele dienstverlening in combinatie met een uitgebreide logistieke keten maakt deze branche heel interessant. Hoe kun je inspelen op de sterk wisselende vraag? Hoe sluit je de verschillende logistieke processen goed op elkaar aan? In de workshop wil ik de inzichten uit de uitvaartbranche delen zodat je ze mogelijk kunt toepassen in je eigen sector
Wouter van Aaken en Jorien van den Heuvel | DELA en PlanMen

PlanMen Academy WFM congres

Verrekijker en vergrootglas
(Opleiden / Vaardigheden)
"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat"
Sun Tzu - The Art of War


Loopt u tegen verrassingen aan in de dagelijkse planning, die voorkomen hadden kunnen worden als "het management" andere keuzes zou maken? Of loopt u wel eens tegen de verrassing aan dat uw geplande verandering op praktische, alledaagse bezwaren stuit? Als uw strategische, tactische en operationele planning niet op elkaar aansluiten, loopt u vast wel eens tegen verrassingen aan. In deze sessie gaan Mario Feenstra en Patrick Hubers in op de noodzaak om uw personele planning op al deze niveau's op elkaar te laten aansluiten. Interessant voor HR-directeuren en roosteraars en iedereen die ergens daar tussenin zit.
Patrick en Mario | PlanMen Academy

Grote plan uitdagingen in de beveiliging PlanMen WFM congres

Grote plan uitdagingen in de beveiliging.
(operationeel, 24/7, duurzaam inzetbaarheid)
Veiligheid is een basisbehoefte. Van de mens, van bedrijven en instellingen en van de maatschappij in haar geheel. Maar veiligheid is, helaas, geen vanzelfsprekendheid. Veiligheid moet je daarom goed organiseren. PROFI-SEC begrijpt dit als geen ander. Logisch, want het borgen van veiligheid is de core. Door de trends en ontwikkelingen is het nu van groter belang om het juiste aantal poppetjes op de juiste plaats te hebben. PROFI-SEC is een toonaangevend landelijk opererend beveiligingsbedrijf dat actief is in object-, evenementen- en horecabeveiliging als wel service-gerichte diensten. Hoe belangrijk is de planning voor Profi-sec? En hoe geven zij hier invulling aan? Zij vertellen hier tijdens de sessie graag meer over. 
Mario D’Achille | Profi-Sec (klantcase aangeboden door Paralax)

Martin Melis Verint PlanMen WFM congres

Next Generation Back Office
(Back Office, klanttevredenheid)
De backoffice biedt vele mogelijkheden voor optimalisatie voor een hoger service level, hogere productiviteit en een betere klantrelatie. Wat zijn echter de randvoorwaarden, wat is de ontwikkeling in Nederland en welk type inzicht is nodig om deze stap te kunnen maken? In deze sessie worden deze vragen beantwoord en hoort u hoe de oplossingen van Verint hierbij kunnen ondersteunen.
Martin Melis | klantcase aangeboden door Verint

Oliver Talens WFI Outsourcing PlanMen WFM congres

Hoe bepaal je als manager wanneer WFM het meest optimaal is?
(sturing / professionalisering wfm / workforce intelligence in- en outsourcing)
Workforce management is een specialistisch werkgebied. Organisaties richten zich bij WFM op het verbeteren van het resultaat. De planning moet strakker en/of de kwaliteit moet omhoog. Als manager toets je het resultaat van het WFM-proces aan de gestelde doelstellingen en wordt het resultaat vergeleken met voorgaande perioden en/of andere afdelingen. Wat zijn echter maximaal haalbare doelstellingen?

Bij voetbal weet je niet hoeveel doelpunten er maximaal gescoord kunnen worden. Je kunt het hooguit afzetten tegen je concurrentie en eerder behaalde resultaten. Bij darten daarentegen weet je wel wat de maximale score van een worp kan zijn “one hundred and eighty”. De meeste organisaties zijn qua WFM te vergelijken met voetbal. Hoe mooi zou het zijn als je net als bij darts precies weet naar welk maximale resultaat je toe moet werken?

Oliver Talens neemt je a.d.h.v. praktijkvoorbeelden mee in de wereld van Workforce Intelligence als accelerator voor een goede WFM en als potentiele opmaat naar in- en outsourcing.
Oliver Talens | PlanMen

IVM PlanMen WFM congres Michael Wielens

Het implementeren van een planningsapplicatie, waar moet ik op letten?
(tooling)
De implementatie van een nieuwe planningsapplicatie is een complex project. Vooraf bij het opstellen van het programma van eisen; bij de selectie van de leverancier; gedurende het implementatietraject zelf; maar vooral ook na ingebruikname is aandacht (lees: draagvlak) voor de gebruiker essentieel voor het slagen van niet alleen het project, maar ook voor het optimaal gebruik van de applicatie na ingebruikname.

Deze en andere “lessons learned” voor, tijdens en na het implementatietraject, als ook de achtergrond van de overstap en de wel c.q. (nog) niet gerealiseerde doelen van de doorgevoerde implementatie komen in de presentatie aan bod.
Michael Wielens | Instituut voor Veiligheid en Milieu (IVM) (klantcase aangeboden door Monaco)

 

Terug naar dagprogramma