Ziekteverzuim in de zorg groeit mogelijk met 25%

Onderzoek onder 60 zorgorganisaties, samen goed voor bijna 80.000 medewerkers, voorspelt een somber komend half jaar wat betreft verzuim. De zorg, waar de werkdruk al enorm hoog is, bereidt zich voor op een groei in het ziekteverzuim van 25% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Ziekteverzuim in de zorg

Dienstverlener PlanMen, gespecialiseerd in personeelsplanning en workforce management, heeft de werkdruk en het verzuim flink zien toenemen vanaf maart 2020. Ook na de piek van de zorg voor Covid-19 patiënten, is de zorgvraag hoog door het wegwerken van de uitgestelde zorg. Zorgverleners hebben geen adempauze kunnen nemen en vrezen voor een niet te dragen werkdruk bij een eventuele 2e golf.

Uit het onderzoek dat PlanMen hield, blijkt dat de organisaties zelf ook rekenen op een hoger verzuim. Gemiddeld zelfs 25% van het verzuimpercentage van vorig jaar.

Verzuimcijfers zorg
Verzuim cijfers zorg

Interview op BNR over het ziekteverzuim in de zorg

Bas van Werven van nieuwsradio BNR interviewde Mark Elschot van PlanMen over het onderzoek waarbij Mark 3 tips geeft aan zorgorganisaties. Lees hier het artikel en beluister het interview.

Download [Whitepaper] arbeidsmarktproblematiek in de zorg

  Voornaam *

  Achternaam *

  Branche *

  Functiegebied *

  Functieniveau *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail * (zakelijk adres)


  Ziekteverzuim in de zorg groeit mogelijk met 25% 2021-03-22T13:38:46+01:00
  PlanMen https://www.planmen.com
  Ziekteverzuim in de zorg groeit mogelijk met 25%

  Onderzoek onder 60 zorgorganisaties geeft een sombere prognose. De zorg bereidt zich voor op een groei in het ziekteverzuim van 25%